VZW Perdito Vereniging voor Paarden in Nood
in samenwerking met kinderen en volwassenen met een beperking

Click here to edit subtitle

Nieuwe thuis gezocht
Perdito helpt soms mee door een artikel te plaatsen, wanneer er naar een nieuwe thuis wordt gezocht.
Perdito is immers een kleine vzw en kan bij haar maximale bezetting geen extra paard/pony opnemen.

Momenteel is er geen nieuwe oproep.

LIANNE & VERSACE


Door een blijvende blessure aan voet en been ben ik niet meer in staat om op een goede manier voor mijn paarden te zorgen. Het wordt te belastend en tot mijn grote spijt en met pijn in mijn hart heb ik beslist een nieuw thuis voor hen te zoeken. Een thuis waar ze gewoon paard mogen zijn.


LIANNE, haflinger is 25 jaar oud. Ze heeft de ziekte van Cushing en is gevoelig voor hoefbevangenheid. Ze krijg dagelijks een pilletje voor de Cushing ziekte. Daarbij krijgt ze ook dagelijks een portie Care4life kruiden voor de darmbalans. Wanneer het gras in zaad staat doen we aan strook begrazing. Dan mag ze overdag in de wei, 's nachts krijgt ze hooi. Preventief tegen hoefbevangenheid krijgt ze 2x/dag op een stukje brood druppels om de lever te ondersteunen en podo druppels die het bloed verdunnen. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat ze geen hoefbevangenheid krijgt.


Karakterieel is ze vriendelijk en voor haar leeftijd een pittige madame. Ze kan goed overweg met kinderen. Met haar deed ik tot voor enkele maanden aan paardengewenning voor kinderen en ook volwassenen. Ze kan bereden worden maar gezien haar leeftijd zet ik er alleen kinderen op. Ze staat het liefst buiten met een schuilhok ter bescherming van de zon. Een stal maakt haar onrustig.


VERSACE is een BW en is 18jaar, schofthoogte 1m65. Hij is kerngezond maar heeft een verleden waar hij een trauma aan over gehouden heeft. Hij was een springpaard maar hij is zo onder druk gezet dat hij helemaal door het lint is gegaan. Mocht hij niet bij ons komen was hij voor het slachthuis. Hier mag hij gewoon paard zijn en hij is lief en aanhankelijk. Hij heeft wel een vriendje nodig, dit als ondersteuning. Lianne is hier zijn vriendje maar hij is in staat om met een andere paardje vriend te zijn. Druk kan hij niet aan.


Toen hij bij ons kwam had hij haken in zijn mond en de dierenarts heeft hem volledig in slaap moeten doen om te kunnen behandelen. Nu geven we hem takken en een tandarts hebben we niet meer nodig gehad. Hetzelfde verhaal om zijn hoeven te bekappen. We hebben maar 1 persoon gehad die Versace kan bekappen. Jammer hij woont in Drenthe en komt niet vaak naar hier. Gelukkig hebben we aan hun schuilhok een groot stukje beton waardoor de hoeven op natuurlijke wijze afslijten en tot nu toe hebben we geen problemen. Hij is zadelmak en kan bereden worden met een zachte aanpak en zonder druk. Hij staat graag buiten en kan zonder problemen ook in een stal.

Beide paarden vragen speciale zorgen. En verdienen een plaatst met een hart.
Ik hoop dat jullie iets kunnen doen. Ofwel bij jullie opnemen ofwel helpen om een nieuwe thuis te zoeken wat niet evident is gezien hun geschiedenis.

Vriendelijke groeten.
Christine Larbouillat - Molenstraat 49 - 9988. Watervliet - Gsm 0485802795

Rivaal zoekt een nieuwe thuis Wie zoekt er mee !

Paard op rust zoekt goede thuis! Rivaal is een 14 jarige ruin die jammer genoeg een zware peesblessure heeft opgelopen, hij heeft ook last van artrose waardoor hij niet meer bereden mag worden. Met veel spijt in het hart zoekt zijn baasje een nieuwe thuis voor hem, waar hij de rest van zijn leven mag blijven en volop mag genieten van knuffel- en verwenmomenten. Rivaal is uiterst lief en betrouwbaar. Wie heeft een plaatsje voor hem vrij?
Gelieve contact met ons op te nemen. Perdito kan hem helaas niet opvangen, de maximale bezetting is reeds bereikt.